Det var vel gått nærmere én måned siden jeg hadde påtatt meg en lei strekk i leggen under en fotballøkt. Et klart tegn på aldring og labert treningsgrunnlag så klart, men strekken var leget da vi dro til Roma. Trodde jeg.

Fire timers vandring i Vatikanet, ja til og med en liten joggetur hadde ikke påvist noen symptomer. Men det var helt til jeg måtte sette inn rykket.

Her på trygge Hedmarken er det vanlig at bilister bremser helt opp og slipper gående over fotgjengerfelt. I Italia og spesielt i Roma har de en annen praksis. Jeg vil si at det fungerer på motsatt måte:

Går man over et fotgjengerfelt vil ikke bilister som nærmer seg bremse – de vil gasse. Og det var akkurat slik det skjedde i dette tilfellet.

Det så klart ut og jeg tok sjansen å krysse vegen. Det fikk åpenbart en bilist nyss i og ga full gass slik at den nærmet seg ørlite raskere enn det jeg hadde beregnet. Det medførte at jeg måtte legge inn et såkalt «nødrykk» – ikke akkurat en spesialitet fra undertegnede. Resultatet var at et hogg i leggen.

Strekken var ikke leget likevel. Den var blitt verre enn noensinne.

Jeg haltet meg videre og innså straks at resten av turen ville bli relativt stillesittende.

Og at neste fotballøkt ble forskjøvet enda lengre fram i tid.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00