Det var vel gått nærmere én måned siden jeg hadde påtatt meg en lei strekk i leggen under en fotballøkt. Et klart tegn på aldring og labert treningsgrunnlag så klart, men strekken var leget da vi dro til Roma. Trodde jeg.

Fire timers vandring i Vatikanet, ja til og med en liten joggetur hadde ikke påvist noen symptomer. Men det var helt til jeg måtte sette inn rykket.

Her på trygge Hedmarken er det vanlig at bilister bremser helt opp og slipper gående over fotgjengerfelt. I Italia og spesielt i Roma har de en annen praksis. Jeg vil si at det fungerer på motsatt måte:

Går man over et fotgjengerfelt vil ikke bilister som nærmer seg bremse – de vil gasse. Og det var akkurat slik det skjedde i dette tilfellet.

Det så klart ut og jeg tok sjansen å krysse vegen. Det fikk åpenbart en bilist nyss i og ga full gass slik at den nærmet seg ørlite raskere enn det jeg hadde beregnet. Det medførte at jeg måtte legge inn et såkalt «nødrykk» – ikke akkurat en spesialitet fra undertegnede. Resultatet var at et hogg i leggen.

Strekken var ikke leget likevel. Den var blitt verre enn noensinne.

Jeg haltet meg videre og innså straks at resten av turen ville bli relativt stillesittende.

Og at neste fotballøkt ble forskjøvet enda lengre fram i tid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.