Nå sikter jeg derimot helt mot toppen av stigen, og søker på stillingen som brannsjef i Midt-Hedmark.

«Vi søker en tillitvekkende og handlekraftig relasjonsbygger», kunne vi nylig lese i HA. Jeg tenkte umiddelbart «dette er jo MEG!».

En tillitvekkende relasjonsbygger, det var nøyaktig de ordene jeg brukte da jeg som femåring ble spurt hva jeg ville bli.

Jeg luftet nylig ideen for en god kollega, som umiddelbart lo på seg både hold og brokk. Smil og latter, det tolker jeg utelukkende som støtte.

Arbeidssted er Elverum, men det er uaktuelt. Det blir for mye pendling, bompenger og, ja, for mye Elverum, rett og slett. Jeg takker derfor ja til jobben, forutsatt at jeg kan ha hjemmekontor og fri tilgang til brannbil med firehjulstrekk i helgene – slik at jeg kommer meg på hytta.

Én dag i uka vil jeg også ta kommandobilen og kjøre blått til Tynset, kjøpe en pose wienerbrød, og kjøre hjem igjen – bare for å sjekke at ansvarsområdet har det bra.

Apropos ansvar, det står en del krav til kvalifikasjoner, men jeg antar at det bare er rene formaliteter: «Utvikle ledere og medarbeidere». Hallo! Jeg vet da akkurat hvordan man roser folk: «Bra jobba med den brannen, Rolf! Flammene fikk seg en trøkk! Stå på!»

«Fullt økonomiansvar» er det verre med, så det punktet hopper jeg over. «Strategisk og operativ planlegging» blir derimot min styrke. Strategi: Kjøpe mye større brannbiler.

Det passer bra sammen med avsnittet om «håndtering av presse». Det går nok ikke lenge før vi kan lese om brannsjefen som prioriterte barnehagebesøk framfor slokking av brann på barneavdelingen.

Jeg tror kanskje jeg gjør samfunnet en større tjeneste ved å ikke søke likevel …

LES OGSÅ: Åpen søknad om jobb i brannvesenet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.