Det er godt med livstegn. Fint å få en telefon, en sms, et lite vink fra en venn om at det rusler og går. Det er bra for alle parter å holde kontakten, å vite at alt er i orden. Det bidrar liksom til å befeste relasjonen, at man har noe felles, noe sammen – sjøl om man kanskje i perioder ikke er på samme sted eller har all verdens tid til å møtes og snakke sammen. Et livstegn kan være det som trengs for at man ikke er ensom, man har liksom noen i livet sitt.

Så er det vel enkelte livstegn som kommer litt for tett på kroppen. Som forteller vesentlig mer enn man har behov for, gir deg informasjon og oppdateringer du ikke på noen måte har etterspurt. Og her kommer Facebooks livesendinger inn i bildet. Eller rettere sagt; her kommer Facebook-bilder inn i livet ditt.

Det er jo så lettvint! Det er bare å plukke opp telefonen, det vil si, den har man i handa allerede. Så er det bare å trykke live og filme i veg. Hold telefonen opp foran deg: «Hey verden! Se hva jeg gjør, ’a!» Spiser på restaurant, er på konsert, ser på ei katte som leker. Bare må dele denne opplevelsen! Alle skal med!

Det plinger på nattbordet. Klokka er 02.47, snart søndag, og kompisen din kjører livesendinga «følg meg fra pub til pub». Han står ved pissoaret – og filmer i raushetens navn. Man måste bjuda på. Og det er sjenerøst å kringkaste til alle dem der hjemme som ikke er på fylla. Misunnelsesverdig livedekning fra en tilstand man så klart skulle vært i selv, i stedet for å ligge under dyna som et annet kjedelig A4-menneske.

Pling igjen. 04.38 og kompisen er på lufta direkte fra nachspielet der rusen er stigende og personvern en fjern drøm. Umake par i sofaen, snøvling, beføling og allsang. Siste episode: «Sjanglende hjem i soloppgang».

Livstegn mottatt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.