Så mye i fokus at man glemmer de rundt seg. Det er litt sånn det føles å bo i Oslo: Alle går i sitt eget univers. Det kommer til uttrykk på mange måter, men kanskje den vanligste er at man går på folk.

Flere ganger i uka så hender det rett og slett at man blir gått på! Folk dulter inni deg, en hard skulder, en barnevogn over tærne, og fotgjengere på bilpansere. Her sier ikke folk unnskyld en gang. For det er alle andre enn en selv som er grunnen til kollisjonen. Alle i sitt eget univers...

Da er det deilig å komme til Hamar da. Her har folk god tid. Veldig god tid. Her stopper man høflig opp, man viker unna hvis noen kommer gående mot deg, man sier unnskyld de ytterst få gangene man dulter borti noen. Her har man så god tid at det nesten irriterer en osloinnflytter fra bygda.

For når man i Hamar stopper bilen på den smale vegskulderen midt i sentrum for å si hei til en bekjent som går på fortauet, til tross for biler bak, så er det så vanlig at ingen tuter eller blir irriterte, men blir stående høflig og vente. Folk stopper for å hilse på både katter og hunder, man står midt i rulletrappa så ingen kan gå forbi, og stopper helst opp rett idèt man har gått av toget for å sjekke om man husket å legge brillene i veska, og alle bak må pent stoppe opp og vente.

Det irriterer bare nesten. For innerst inne er man glad for at det er akkurat sånn det er her.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.