Store konferanser er en introvert persons største skrekk. Masse folk overalt, og i hver pause risikerer man å måtte slå av en overfladisk prat med noen man verken vet eller vil vite hvem er. «Jan Kringsbotn her. Morn, ja! Du er også glad i muffins, ser jeg? Det gjelder å gafle innpå når det er gratis! Hø hø hø. Jeg foretrekker de med blåbær, men jeg har slik glutenintoleranse, men det er vanskelig å stå imot fristelsen, ja, du vet vel hvordan det er, hahaha! Hvor jobber du, da?»

Muffins-Jan slafser med åpen munn mens han kikker intenst på meg. Akutt behov for å synke under jorden. Særlig under middagen. MÅ man snakke med hverandre rundt bordet? Plutselig sitter vi der – seks stykker som ikke kjenner hverandre fra før – og ingen sier et ord. Definisjonen på pinlig stillhet. Jeg føler meg skyldig. Burde jeg ta initiativ og dra en lun vits om teknisk beregningsutvalg? Njæ. Jeg konkluderer med at jeg ikke er noe mer ansvarlig enn de andre som også er like stille.

Plutselig er det en som gjør den gedigne generaltabben at han begynner å snakke om oppskyting av romferger i Florida. Brått er jeg HELT med. De neste timene brukes til å snakke om fly og lydens hastighet. Personene rundt bordet forsvinner én etter én, men det legger jeg ikke merke til. Jeg er lykkelig i min egen himmel – ganske bokstavelig.

Heldigvis har jeg begynt å drikke kaffe, og med koppen i hånda har man alltid en god unnskyldning for å avslutte enhver langdryg samtale. «Ja, nei, kaffe må’n ha!», også smiler man jovialt og hever koppen for å demonstrere at det trengs påfyll. Elleve kopper ble det i løpet av forrige dag på konferanse. Fikk ikke sove på tre døgn etterpå.

All den teite lidelsen man må gjennom bare for å ikke møte andre mennesker …

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.