Nok er nok! Nå er det på høy tid å pensjonere den slitne og utdaterte langrennssporten én gang for alle. For hvordan skal vi klare oss uten Petter Northug – hele skisportens superstjerne som alle har elsket og hatet mer enn noe annet fenomen siden vinteren ble oppfunnet?

Ekte mannfolk griner ikke, hører jeg noen si. Nå er ikke jeg den som sitter og tuter mer enn høyst nødvendig, men akkurat når det kommer til norske idrettsbragder på snø, der er jeg mer lettrørt enn en hel syltetøyfabrikk. Utallige ganger har jeg sittet hjemme og hylskreket mens jeg har sett på gamle arkivklipp fra Lillehammer-OL. Men, ingen idrett har fått meg til å grine mer enn Northugs ekstreme prestasjoner under Falun-VM. Han ankom som en dømt gutt, en fyllekjører og en kriminell slyngel – men reiste hjem som tidenes råeste vinterhelt.

Kanskje var det smart av Northug å legge opp nå. De siste ukenes mediedekning av langrennssporten har nemlig vært ganske dyster lesning: Stikkordene som går igjen er snømangel, svak økonomi og stadig synkende interesse i Mellom-Europa. I dette farlige tempoet risikerer vi at langrenn blir redusert til et ganske nerdete kretsmesterskap mellom Norge, Sverige og et par andre miniputter. Noen vil hevde at vi er der allerede nå.

«Jeg kan ikke fordra han derre Northug!» – de ordene har jeg hørt fra mange, både i inn- og utland. Selvsagt har han vært splittende, den frekke og sleivete rampegutten fra Mosvika. Men gi meg heller en munnrapp og uforutsigbar trønder enn enda en pregløs nisse som prater på autopilot om fokus på arbeidsoppgaver. Jeg frykter at vi har noen grufullt kjedelige år i vente.

Takk for alt du har gjort for langrenn, Petter! Vinteren blir aldri mer like festlig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.