Er det for seint å komme med nyttårsforsetter? Jeg skal begynne et annet liv, nemlig. Foreta et temposkifte. Gire ned. Jeg skal slutte å løpe, slutte å se på klokka, slutte å regne på hvor fort jeg må gjøre ditt for å rekke datt. Jeg skal stille mitt indre urverk fra allegro, inn i ritardando og over til andante.

Er det mulig, tror du? Å tvinge genene sine? Tøyle rastløsheten? Det strider mot min utålmodige personlighet å gjøre ting sakte. Jeg går presto! Er rask i vendinga, kjapp til å få unna både det ene og det andre (sett bort fra den tida som går med til å utsette og grue seg). Men jeg snakker ikke om «å, stakkars travle meg her i tidsklemma». Det demrer bare for meg at livsstilen grenser mot stress. At jeg balanserer på den tynne linja mellom effektiv og masete. Når tipper det fra tidsbesparende til hektisk?

Det er mulig dette er en form for førtiårskrise, men erkjennelsen er at det faktisk er ganske få ting som egentlig haster. Familien klarer seg uten meg, unga skjærer brødskivene sjøl, kommer seg til og fra skolen, pakker gymbager og drar på trening. Uten at jeg trenger å løpe hjem fra jobb for å hjelpe dem – i alle fall ikke de dagene det ikke er min tur i kjøreturnusen.

Og det er det jeg nå skal bli flink til; å skille mellom når det trengs og når det ikke er strengt nødvendig å ha pila stående på prestissimo. For jeg beundrer dem som har ei annen innebygd hastighet enn meg. Dem som har medfødt ro og bare er. Adagio.

Så fra nå av skal jeg bevege meg behersket og rolig. Jeg skal slutte å planlegge raskeste veg fra a til b og kutte alle hjørner. Hvis dette lykkes, kommer du til å se meg skride harmonisk bortover i landskapet, i stedet for å strene.

Jeg starter nå. Klar, ferdig – gå!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.