Det du i alle fall ikke skal jinxe om er skikkelig fæle ting. Som for eksempel om å tryne skikkelig på sykkel. Men det var akkurat det som var samtaletemaet da vi i sneglefart karet oss opp til Gåsbu på den siste treningsturen.

Tre menn på tur og da kan en slik samtale utvikle seg. Det ble en slags enighet i den lille gruppe at dersom jeg skulle klare å tryne så skikkelig at det medførte varig ufør og det som verre var, kunne de gjenværende likeså godt gjøre det ordentlig slutt – slik at hun der hjemme kunne kassere livsforsikring å komme seg videre.

Såpass brutal ble samtalen at han ene foreslo at han kunne få sykkelen min om så skjedde. Og så lo vi og karet oss oppover. Etter ni mil på hjul var en makabre samtalen glemt. Vi var i ferd med å avslutte dagens langtur, var tilbake i sivilisert strøk og tok det rolig bortover sykkelstien.

Så kom han. Veldig fort og veldig brått. Og på venstre side av stien. Akkurat der hvor jeg syklet. Jeg aner ikke hvordan det hele så ut fra avstand, men jeg mistenker at det så temmelig dumt ut. 193 centimeter med relativ tung masse oppover og bortover med en sykkel hengende fast i den ene foten som ikke ville slippe clickpedalen. Min medsyklist som kom motsatt veg hadde omtrent samme bane og vi møttes i en slags stjernesmell hvor jeg nok dundret min hake inn i hans hjelm – ingen god følelse.

Men der endte også jinxen. Heldigvis. Det ble ingen ny sykkel på min treningskamerat. Og det ble bare med litt hodesmerte og mørbanket kropp.

Vær forsiktig når du sykler. Og ikke jinx.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.