Du har hørt skrekkhistorier om folk som har fått veggene fulle av insekter? Om dem som må evakuere til hytta eller flytte på hotell mens huset steriliseres av insektdrepere i «Ghostbuster»-drakter, og alt av inventar og møbler henvises til fryselager – eller kondemnering.

Vi snakker ikke sengemidd og husflue, eller et og annet sølvkre. Nei, jeg mener skadedyr som eter seg gjennom isolasjon, trepanel og takplater og gjør deg til en nervøs gjest i ditt eget hjem.

I utgangspunktet er jeg ikke redd verken edderkopper eller saksedyr. Jeg er ingen stor fan, men heller ikke hysterisk. Og når det gjelder eksotiske arter, som kakerlakker eller veggdyr, da trår min relativt ubekymrede side fram. Jeg anser risikoen som liten for at slike uønskede arter velger å bli med hjem som blindpassasjerer i feriebagasjen, til Norge i oktober, liksom.

Men derom strides min bedre halvdel og jeg. For det jeg beskriver som ubekymret, vil han betegne som naivt. Og etter høstferiens nærkontakt med en uhyggelig hardfør kakerlakk i sydligere strøk, ser jeg med mye mindre lattermilde øyne på Mannens foranstaltninger for å hindre invasjon i hjemmet.

Vi satt på balkongen i solnedgang da et monster av en hardbarket bille landet på skuldra mi. Hvorfra jeg med raske (les: paniske) reflekser børstet den ned på gulvet og ineffektivt, men til slutt dødelig trampet på den. Bare for minutter senere å oppdage at den hadde flyttet seg inn i leiligheten – gjenoppstått fra de døde! Mannen tok da jerngrep, knuste vesenet demonstrativt og feide dyret over rekkverket til naboen nedenunder. Jada. Minutter seinere var den forsvunnet derfra også.

Da vi kom hjem, pakket vi ut av koffertene ute på trappa.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.