I det øyeblikket Bjørndalen hadde fått sitt 96. gull, gikk jeg og la meg. I 55 timer hadde jeg fulgt gullgrossisten på NRK 2, fra start til mål, kun avbrutt av en og annen høneblund.

Jeg gledet meg til de skulle tenne ilden i Pyeongchang. Ikke fordi jeg er så forferdelig opptatt av vinteridrett, men renn og løp av ymse slag gir en velsignet god grunn til å plante skrotten i sofaen og dra fram strikketøyet.

Friskusen jeg deler bo med tilbød en skitur på Gåsbu midt i Bjørndalens 43. renn. Jeg sjekket yr. «26 effektive kuldegrader?» klynket jeg, mens jeg trakk beina opp i sofaen og kjente bekymringsrynken bore seg inn i pannebrasken. «Jeg tror heller jeg sitter her litt til og samler overskudd. Bjørndalen har hvilt seg i form, sa de, så jeg prøver samme strategi», sa jeg og nappet lett i et garnnøste.

OL-programmet har fått plass på stueveggen nå. De viktigste øvelsene er markert med grønn tusj. Nasjonen gleder seg til skiskyting og langrenn. Men det finnes et ørlite minus med PyeongChang: Tidsforskjellen. Femmila, for eksempel, starter klokka seks om morgenen lørdag 24. februar. Klokka seks! Det er så tidlig at vi som liker å hvile oss i form knapt har lagt oss.

Det fine med femmila, sånn vanligvis, er jo nettopp at den gir et skikkelig avbrekk fra dagliglivets gjøremål, og at den gjerne fører med seg frislipp på kanelboller. Den samler oss, liksom. Men når startskuddet går før skjæra i naboens tre har våknet, er jeg neimen ikke sikker på om femmil er noe for meg. Det virker dumt å ofre dyrebare timer med nattesøvn for å sitte morratrøtt i sofaen og irritere seg over at Petter’n ikke får gå. Da kan jeg vel heller bli i senga. Dét er også en ypperlig arena for å hvile seg i form.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.