For har du hørt om amerikaneren som tror det går isbjørner rundt i gatene her?

Eller om han som mener Norway er en by i landet Skandinavia?

De er virkelig dumme de der folka som ikke har anelse om hva vi driver på med her oppe i nord. Verdens navle. De som ikke vet at vi er verdensledende på olje, laks og langrenn.

Og enda dummere er de som ikke kjenner til Europa. De som ikke engang vet hvem som er statsminister i Storbritannia eller forbundskansler i Tyskland. De som ikke vet hvem Vladimir Putin er.

Og helt på tur må være de som ikke vet hva den til enhver tid sittende presidenten i USA heter, eller som ikke klarer å nevne fem store amerikanske selskaper.

Kan du ikke alt dette er du temmelig kunnskapsløs vil nok mange si. Det er kunnskap som alle i verden bør ha.

Vet du forresten hvem Xi Jinping er?

Gratulerer til dere som kunne dette. Til dere andre: Dette er den øverste lederen i verdens mest folkerike land, Kina.

Klarer du å nevne et annet menneske blant de drøye 1,3 milliardene som bor der?

Hvis du svarte fredsprisvinner Liu Xiaobo, klarer du en til?

Og mens du er i farta, kan du si hvem som er øverste leder i det som snart er verdens mest folkerike land, India?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.