Den siste dagen i julefriheten, den første av alle de 365 i 2019. I skjæringspunktet mellom de siste julekakene og de første hverdagskravene. Du vet, den bittersøte følelsen av ferieforbi og januar på trammen. Er personlig ingen tilhenger av januarer, men både vil og må nå ha dem lell. Du kan ikke leve med dem, men du kan ikke leve uten, sant?

Nå venta de. Alle disse forferdelige hverdagsvalgene. Hvilken av de sju umerka knekkebrødpakkene på jobben skal man ta av? Jeg veit at en er min, bare ikke hvilken. Og det vet tydeligvis flere ikke, for det er tynnet ut like jevnt og halvt skyldbetynget i hver pakke. Best å ikke tømme den helt og forårsake sultkatastrofe for den eventuelt rettmessige eier, sant? Alle sju er like bare nesten tomme. Slunkne Wasa Sport på rekke. En god parabel på januar, spør du meg.

Jeg følte meg litt slunken sjøl. Hadde romjulsfeber og det var uklart åssen i alle dager jeg skulle komme ut av stolen og inn i året. Vel, et sted får en begynne, så vi begynte med å se ferdig de filmene vi ble avbrutt i under avviklingen av kaffegjester. Så var det i alle fall ryddig på det feltet. Vi rydda i twistskåla også. Bare de fire fransk nougatbitene ingen liker lå igjen. Jeg sukka. Når hverdagens krav setter inn, kommer vi til å være så desperate at vi til og med eter dem. I en slags ulvehunger, enda så forspiste vi er. Januar tårnet seg som en vegg. Og så sen påske som det er i år. Så mange knekkebrød å gnage seg gjennom. Kulda. Selvangivelsen. Broddeføret. Og så er det, og så er det.

Da, på den siste fridag, på den første, ble jeg blenda av sola for første gang i år og måtte flytte på stolen. Noe så irr … nei, noe så fabelaktig. En hilsen fra oven! En stråle av lavtskinnende livslyst! I grevens tid! Godt år!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.