Den siste dagen i julefriheten, den første av alle de 365 i 2019. I skjæringspunktet mellom de siste julekakene og de første hverdagskravene. Du vet, den bittersøte følelsen av ferieforbi og januar på trammen. Er personlig ingen tilhenger av januarer, men både vil og må nå ha dem lell. Du kan ikke leve med dem, men du kan ikke leve uten, sant?

Nå venta de. Alle disse forferdelige hverdagsvalgene. Hvilken av de sju umerka knekkebrødpakkene på jobben skal man ta av? Jeg veit at en er min, bare ikke hvilken. Og det vet tydeligvis flere ikke, for det er tynnet ut like jevnt og halvt skyldbetynget i hver pakke. Best å ikke tømme den helt og forårsake sultkatastrofe for den eventuelt rettmessige eier, sant? Alle sju er like bare nesten tomme. Slunkne Wasa Sport på rekke. En god parabel på januar, spør du meg.

Jeg følte meg litt slunken sjøl. Hadde romjulsfeber og det var uklart åssen i alle dager jeg skulle komme ut av stolen og inn i året. Vel, et sted får en begynne, så vi begynte med å se ferdig de filmene vi ble avbrutt i under avviklingen av kaffegjester. Så var det i alle fall ryddig på det feltet. Vi rydda i twistskåla også. Bare de fire fransk nougatbitene ingen liker lå igjen. Jeg sukka. Når hverdagens krav setter inn, kommer vi til å være så desperate at vi til og med eter dem. I en slags ulvehunger, enda så forspiste vi er. Januar tårnet seg som en vegg. Og så sen påske som det er i år. Så mange knekkebrød å gnage seg gjennom. Kulda. Selvangivelsen. Broddeføret. Og så er det, og så er det.

Da, på den siste fridag, på den første, ble jeg blenda av sola for første gang i år og måtte flytte på stolen. Noe så irr … nei, noe så fabelaktig. En hilsen fra oven! En stråle av lavtskinnende livslyst! I grevens tid! Godt år!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00