Svart kalott, grå dress, kannikrød bringe, kvite ordensband på vinga, krum naserygg. Gud velsigne alle fugla, men dompapen er grommest, nå daga blir korte og kvite, og vi stunder etter fargeklatter. Vår vinterblomme med vinger, en dott varme i alt det frosne. Har du sett noen som kler  fugleband bedre? Mot dånende desemberhimmel og snø?

Dompap og nek. Det fineste vi har ute nå. Så pussig at begge har blitt skjellsord. Du veit; Hvis hu er litt av et nek, og han er en skikkelig dompap spås de ei buklete framtid. Men i alle dompapens dage, hvorfor det? Neket lever vi av, dompapen gir oss livslysta tilbake. Likevel har begge blitt synonym for fehode, ignorant, narr, pappskalle og dummenikk, som svarteper i  tilværelsens vekslende spill?!! Slutt med det. Kall meg dompap, så blir jeg glad!

Pyrrhus pyrrhus er både pen og praktisk. Veier  akkurat et gram eller to for mye til å kunne sendes som standard julebrev, men tar jobben sjøl. Flyr ubedt til noen du er glad i, sitter og rødmer i et julenek nær dom,  blank i øya, like trofast på et brett ved vinduet på  aldershjemmet, som i førjulstravle villaer,  der onga trykker nasan mot kjøkkenglaset.

Trendy er han og. The Thing i vinteriøret 2018, på puter, julekuler, innpakningspapir, krukker og fåglarna vet,  påfallende mer in enn tidligere og priset deretter. Sjå sjøl, når du styrter rundt juletåka di.

Du lille lubne herremann. som har fått navn etter katolske domherrers og kannikers drakt. Dom, du?  Du som ikke gjør forskjell på høg og lav, og støtt er til å stole på?

Hva så om du ikke  kan du kan synge særlig pent, bare gnisse, og kona di er blass, som meg? Du kommer ukjøpt og er ubetalelig. Her kommer du og jeg og jula. Grompapen min.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.