Jeg sto i kø i butikken med en appelsin, et rundstykke og en yoghurt i armene. Bak meg sto en frue med bedende blikk. Selv om jeg stusset over hvor lite som skulle til for å velte hennes stramme tidsskjema, lot jeg henne gå foran. Selvfølgelig.

Hun lempet tingene sine på båndet. Tre varer. Akkurat like mange som jeg selv hadde.

«Bilkø får fram det verste i oss» sto det å lese i HA forleden. Det er sant. Men det er mange det går i svart for når de må stå i kø i butikken også:

I min foretrukne butikk har de byttet ut lokkesjokoladen i kassa med små flasker antibac – et slags radikalt helsefremmende grep. Fruen ba kassadamen sjekke prisen, og etter litt fram og tilbake fant hun ut at hun skulle ha med en slik. Jeg beit meg i leppa. Hadde hun det ikke egentlig travelt?

Antibac’en ble sendt nedover båndet sammen med resten. 103 kroner forlangte kassedamen. Fruen sukket oppgitt. Hundrelappen hun hadde i hånden, var ikke nok. Dermed måtte en ribberull fiskes opp igjen og leveres tilbake. Etter at det var slått retur på den, fant damen ut at hun likevel skulle ha med seg rullen. Det var jo den hun opprinnelig var ute for å handle! Så fikk hun heller finne fram lommeboka.

Stille telte jeg til ti.

Fruen takket nei til kassalappen, og endelig var det fri bane. Mine tre varer ble sendt igjennom kassa; det tok rundt sju sekunder. Idet jeg hadde betalt, kom den opprinnelig travle fruen, grepet av mild julepanikk, tilbake som en bumerang. Hun skulle hatt med seg kvitteringen allikevel – den hun først hadde takket nei til.

Med et forsiktig flir om munnen og lunsjen i armene forsvant jeg ut døra, lenge før den travle fruen. Heldigvis var det ikke bilkø vi sto i.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.