Den gamle hvitfargen er fortsatt like skitten. «Kanskje neste sommer», har jeg tenkt, gang på gang. Men nå er det nok – i år skal huset males. Skikkelig!

Men hva i alle dager koster det egentlig å leie inn fagfolk? Jeg begynte å regne på det, og kom fort fram til at det måtte være snakk om opptil flere hundrelapper. Jeg tok opp temaet i lunsjen, hvorpå karene rundt bordet bare så dumt på meg. «40.000. Minst!», sa en av dem. De andre fnøs av meg. «Dette må du gjøre selv. Alle ekte mannfolk klarer da å male sitt eget hus!»

Jeg døde litt innvendig. FØRTI tusen?!

Kanskje jeg faktisk bare skal male selv. Det er sikkert enkelt og greit hvis man er et av disse såkalte ekte mannfolkene, men jeg er ofte litt mer i andre enden av skalaen. Når det kommer til håndverk er jeg omtrent like nevenyttig som en vaffel som har sklidd ned på kjøkkengulvet. Bare se på garasjen, hvor jeg nå driver og legger panel. Jeg er vel omtrent halvferdig – etter å ha startet prosjektet våren 2013.

Uansett, hvis jeg nå virkelig skulle være så dum at jeg finner på å male selv, så trengs det en del utstyr. Å klatre ti meter opp på stige, det er fullstendig uaktuelt. Stillas er skummelt, så det tør jeg ikke sette opp. Alternativet er å leie en lift, men det er dyrt, og den kommer sikkert til å få motorstopp slik at jeg blir sittende der oppe og grine til kråka tar meg og brannvesenet må redde meg ned.

I tillegg så er det dette med den hersens malingen. Man skal jo helst unngå både sol, regn, vind, vann, fluer, pollen, softis og nabounger når man driver på. Ganske håpløst, spør du meg. Nei, vet du hva – jeg tror jeg bare utsetter det litt til.

Kanskje neste sommer ...

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.