«Flåklypa-universet er basert på bygda Flåklypa i Lom», hevdet opplendingen hardnakket. Det hadde han nemlig lært på et quizprogram med Dan Børge.

«Tull og tøys», svarte hedmarkingen. «Flåklypa er Alvdal. Punktum.»

Opplendingen ga seg ikke. «Emanuel Desperados var Norges første fremmedarbeider, som assistent for meieribestyrer Ollvar O. Kleppvold ved Slidre Dampysteri i Valdres. Hvorfor skulle de to rote seg langt borti Østerdalen?»

Usaklig. Alle vet at området rundt Alvdal har en utmerket melkeproduksjon. Jeg skjønner godt at Kleppvold og hans assistent gjerne tok seg en tur over fjellet for å smake.

I tillegg er Kjell Aukrust fra Alvdal. Solan Gundersen er fra Tynset. Reodor Felgen har ukjent fødested, men i ung alder ble han innlagt ved Tynset sykehus etter å ha blitt sparket av ei olm ku da han var elev ved Storsteigen landbruksskole – i nettopp Alvdal.

Nå skal det sies at Aukrust riktignok hentet navnet «Flåklypa» fra bygda i Lom hvor han selv hadde slekt. Han eide også en kvadratmeter av riksvegen der – skiltet med «forbud mot å råkjøre med radialdekk», men det endrer ikke sakens harde kjerne.

Heldigvis har vi en vaskeekte alvdøl på kontoret. Hun kunne bekrefte at jo, Flåklypa ER Alvdal. Og omvendt. «Jeg kjente både n’Kjell og alle bygdeoriginalene som historiene er basert på. Ludvig har jeg møtt mange ganger på samvirkelaget», smilte hun.

Dermed måtte opplendingen krype slukøret tilbake til vinterhiet sitt og konstatere at yppingen med storebror Hedmark nok en gang hadde resultert i total ydmykelse.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.