TV 2 hadde nylig en liste over merkelige stedsnavn i Norge. Steder som Helvete, Fredagshølet, Drittsekktjønn og Tissvassklumptjønnin fikk plass på den gjeve lista. Også Kåterud i Hedmark var viet plass. Alle stedene har helt sikkert sine helt spesielle og ukjente historier som forklarer hvorfor det har blitt sånn. Om vi vil vite det er ikke fullt så sikkert.

Så kom jeg til å tenke på at det jammen er mye rart rundt der jeg er oppvokst også. Noen steder med mer kreative navn enn andre. For å ta noen eksempler: Midt i skogen mellom Sørskogbygda og Nordskogbygda ligger Skogen. Det står til og med skilt til Skogen. Og hva peker skiltet mot? Jo, skog. Mellom Hornkvern og Lillesvea ligger logisk nok stedet Mellom. Veldig kreativ var man vel ikke da man døpte et sted litt nærmere Trysil for Bergeberget. Og hva kan årsaken være til at en liten plass heter Styggberget? Spesielt fint er det nok ikke.

Og det stopper ikke der. Langs en og samme elv ligger både Kjerringhølkroken, Gælenevjufossen og Merraskjæra. Lettanoppi og Kuntåsen er også snodige navneeksempler. Og det må ha vært en fæl hatt som gikk rundt i området Lushattdalen. Andre navn er ganske vanskelige å forstå, slik som Diasinoppi og Idaharjo. Sørover i fylket vet jeg ikke hva som foregår på den lille toppen Pimpen. Det kan jo være et navn fra nyere tid.

Og befinner du deg i nærheten av Brumundsjøen, kan et godt turtips være en tur innom Helvetesberget. Selv om ingenting tyder på at det blir en god opplevelse.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.