Du sitter kanskje på fjellet allerede, du? Hvorfor det, egentlig? Det er jo vår. Og det har vi gledet oss til. Men først, altså, en liten krampetrekning.

Vi er på vei ut av hiet. Vinteren har igjen, overraskende nok, vært både lang, kald og snørik. Sakte, men sikkert dukker folk opp utendørs. Enorme boblejakker, skjerf og luer er byttet ut med lettere antrekk og småsko. Man begynner rett og slett å kjenne igjen folk. Og disse er stort sett veldig glade for at snøen renner bort.

Men de skal på fjellet i påsken. Selvsagt. Fram med ullgensere, klister, Allers og sitteunderlag. De skal fryse litt til. Grave fram bilen sin enda en gang, kanskje. Slik skal det være i påsken, si. Jeg liker meg på fjellet, jeg. Pappvin, kryssord og hardkokte egg. For ikke å glemme lam. Det er stas når familien møtes i høytiden. Men er det ikke også selvpining når det samtidig livnar i lundar?

Påsken i år er sen, det vet du helt sikkert. Det er allerede moderat skogbrannfare på Hedmarken og hockeysesongen er straks over. Fortauene er kostet og jammen dukker det ikke opp en og annen blomst også. Men kjenner seg rett og slett noen kilo lettere. Jeg setter pris på en fin skitur, altså. Men jeg har litt problemer med å oppsøke snø og kulde utover det man nærmest blir pålagt i løpet av altfor mange måneder.

Hyttelivet og fjellet er noe av det norskeste som finnes. Dét og charterturer. Det blir liksom ikke påskestemning før man står mellom grantrærne og slår lens mens man nyter stillheten og ser på fullmånen, før man iler tilbake til hytta og stuper opp i en burgunder sofa i furu.

Men du! Husk solkrem.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.