Fotballspillere er kjent for å feire på mer eller mindre latterlig vis etter å ha scoret. Pussig nok sitter vi hjemme i sofaen og jubler hver gang en av disse overbetalte spradebassene vrenger av seg trøya og viser fram muskler, tatoveringer og øvrige obskøniteter i skjønn forening.

Tenk hvis resten av yrkeslivet hadde begynt å feire på samme måte? Se for deg en knusktørr Blindern-professor i grå ulldress som står foran i auditoriet og prater om astronomi. Helt på slutten av forelesningen går han plutselig fullstendig amok, hopper opp på nærmeste skrivebord, vrenger av seg dressjakka og piper som en tuberkuløs undulat mens han banker seg på det bleke fuglebrystet som ikke har sett sollys siden hippiefestivalen på Tåsen i åtteogseksti – kun fordi han har avlevert en litt over gjennomsnittlig brukbar forelesning. Det hadde jo vært litt rart?

Nå er det visst VM på ski nedi Østerrike et sted. Som vanlig ramler utøverne over målstreken og kollapser i en pøl av snørr og tårer mens de gisper etter akkurat nok luft til at de kan hyle skingrende før neste gråtekule.

Det skulle tatt seg ut om gjengen på renovasjonsbilen lå og kavet ute på gårdsplassen hver onsdag – kun fordi de hadde gjort jobben sin, nemlig å tømme restsøpla uten å søle mer enn nødvendig. Jeg er sjeleglad for å kunne gå ut døra uten at dama med postbilen står der med en smoothie i hånda og klump i halsen og snakker om hvordan hun fokuserte på arbeidsoppgavene da hun leverte brevet fra tante Berit.

Sport er greit nok – misforstå meg rett – men dersom jeg må velge, så heier jeg heller på han som er verdens beste til å tømme søpla mi hver uke – og som ikke lager et så himla stort nummer ut av det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.