I åtte uker var vi uatskillelige. Det var to vesen som smeltet sammen til ett. I alle fall: de sa at det var ønskelig om det ble slik. Så jeg satte alltid hennes velvære foran min egen, og ga den beste pleie. Store deler av døgnet holdt jeg rundt henne, og vi var aldri mer enn centimeter fra hverandre. I begynnelsen var omfavnelsene skjelvende: etter hvert ble de stødige og lune.

For vi ble brått kastet på hverandre, en kald morgen i oktober. Mens de første snøfjonene for året dalte ned, ble vi presentert. Det var ikke vi som bestemte at det ble oss, men med nervøse og blyge blikk, aksepterte vi skjebnen. Lite visste vi da at dette skulle ende i het elskov, men vi visste at det ikke var for evig.

Hun var oppe i årene, men pent brukt. Noen riper her og der, men fortsatt glød. Lang og slank var hun, men med en enorm kraft. Det var mange som henne, samtidig var hun den som var din.

En hustrig og mørk kveld i november ble vi kjent med navn. Hun het Madde, eller, det var i hvert fall det jeg kalte henne. Den påfølgende natten fikk vi ordre om å tilbringe sammen, i sengen. Slik skulle vi knytte bånd. Protester var utelukket: det ble en trang og ukomfortabel elskov. Senga var liten og Madde var hard i kantene.

Jeg lurer på hva hun gjør i dag? Husker hun natten hvor vi satt alene og så på klare stjerner, nede i et dypt snøhull dekket med granbar? Husker hun da vi vasset i metervis av snø i flere dager, uten verken ski eller truger, og suttet på isbiter for å slokke tørsten?

Så var det over. Like raskt som vi møttes, ble vi skilt. Jeg ble sendt videre, og fikk en ny å holde rundt. Tilbake på rekruttskolen, fikk AG3-en som i noen uker het Madde, et nytt navn.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.