Jeg synes måten ordet bilist brukes på er veldig rar.

I våre dager er bilisten, bilistene, blitt en slags definert gruppe mennesker som konstant omtales som et stort problem.

Som om bilist er en som har tatt seg f … på at han eller hun skal gjøre sitt ytterste for kjøre kloden i senk.

Jeg er en bilist. Jeg er en bilist fordi jeg bruker bilen for å komme på jobb. For eksempel.

Det er jeg helt nødt til med det busstilbudet, eventuelt mangel på sådant som finnes der jeg bor.

På vei fra der jeg parkerer møter jeg flere andre bilister. Jeg møter foreldre som leverer unger i barnehagen tidlig om mårran. Jeg møter kommunens hjemmehjelpere på tur ut for å besøke og ta seg av alle de har på sin liste. Kanskje skal de kjøre ut mat.

Jeg møter kanskje en taxi, en ambulanse, en lastebilsjåfør. Alle som sitter bak rattet i disse kjøretøyene er bilister.

– Det vil i altfor stor grad komme bilistene til gode, sier politikerne.

Der har vi det.

Bilistene. En gruppe mennesker med forferdelige hensikter. Fiender av jorden og menneskeheten. Kanskje det skal bli straffbart å være bilist.

Poenget er, åkkesom, at jeg synes måten bilistene omtales på i klimaets tidsalder er rar.

Hvem er disse bilistene som er så fæle? Jo det er vel stort sett de fleste av oss, det da.

Som skal på jobb og skole og besøke en tante eller kanskje dra i en begravelse eller hente en pakke på postkontoret. Det er det som er bilistene.

Det er ikke en gjeng som har dannet forbund for å brenne fossile drivstoff. Og som har noe å skamme seg over.

Det er, rett og slett, sånne som deg. Og meg. Som lever og virker. Som jobber og pusser opp og kjører arvingen til øving og deltar i samfunnet.

Det. Er en bilist.

LES OGSÅ: Her finner du flere av HAs tidvis muntre og melankolske God Dag-spalter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.