De siste ukene har det virkelig skutt fart etter at jeg kjøpte meg en skikkelig pussemaskin. Bare fantasien setter grenser for hva man kan gjøre med en slik durende doning. Nå pusser jeg både verandaen, utemøblene, sølvtøyet, bilen, badegulvet og tennene mine med roterende sandpapir. Topp stemning!

Det finnes ikke en eneste gjenstand i husholdningen som ikke skal pusses ned i løpet av høsten. Men da er det viktig å tenke HMS: Man må nemlig bruke hørselvern og pustemaske og vernebriller og helst også vernesko og sånn heldekkende gummidrakt som skal kunne stå imot en ganske gjennomsnittlig radioaktiv katastrofe. I full mundur satte jeg i gang med å pusse ned de grå og værbitte plankene på verandaen. Steike, så effektivt! Bak hørselvernet og masken var jeg trygt skjult inni min egen uovervinnelige boble, langt unna hverdagens utfordringer og problemer.

Man blir svimmel av å sitte sånn på huk i time etter time, så utpå dagen måtte jeg vippe ned støvmasken og koble av med litt hagestell. Så da satt jeg der og plystret for meg selv mens jeg klipte vekk visnende roser, fjernet ugress og vinket muntert til naboen som kom forbi. Men så sprakk idyllen: Naboen hilste ikke tilbake. Det var da rart? Leppene beveget seg, men jeg kunne ikke høre noen som helst respons. Han kikket på meg med store øyne før han løp inn i huset og låste døra. «Jøss», tenkte jeg – og fortsatte mitt lavmælte prosjekt mellom rosebuskene.

Først da jeg tuslet inn på badet en time senere oppdaget jeg hva som hadde skjedd: Jeg hadde fortsatt på meg det digre hørselvernet! Det må ha sett rimelig superdustete ut. Fin lærdom: Beskyttelse er vel og bra, men alt til sin tid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.