For første gang i Søre Osen Idrettslags historie stilte en kruttsterk trysling-trio til start i NM-stafetten for herrer. Målet deres var å bli blant de 100 beste. Kanskje ikke så ambisiøst, i og med at det bare var 94 startende lag, men karene fra Hedmarks skoger klatret helt til 92.-plass. To lag klarte de å beseire: Hamsøy, som ble diskvalifisert, og Heming 2, fordi de måtte melde pass etter halvgått renn.

Vi fulgte Søre Osens utsendte fra sofakroken. Makkeren kommer jo nettopp derfra. Uvitende om hvordan de lå an, og muligens en smule blendet av lokalpatriotisme, lot vi komplimentene flagre. «God teknikk!» kommenterte vi. «Imponerende tempo!». Vi stusset selvfølgelig litt over hvordan NRKs kameramann kunne ta seg tid til å henge på Søre Osens ankermann de siste to minuttene og helt til han var i mål der oppe i Meråker, men da resultatlista spratt opp på skjermen og skumringen begynte å legge seg, gikk lyset opp for oss. Det var jo ingen andre å filme lenger! Til og med publikum var i ferd med å pakke sammen.

Verken Sundby eller Krüger lot seg skremme nevneverdig av de tre blåkledde, men idrettslagets utsendte var fornøyde med egen prestasjon. 92.-plassen ble feiret med kjøttkaker og ertestuing på Støren Bageri, mens trioen uttalte til Østlendingen at de må passe på så de ikke blir bedre, for da blir det mindre TV-tid neste år. Og det å stille til start i langrenns-NM i verdens beste skinasjon er tross alt stas i seg selv.

Hjemmets egen søosing er også en habil skiløper. Uttaksrennet til NM-stafetten sto han glatt over, men han vurderte en stund å melde seg på Vasaloppet, helt til han fant ut at Vasan sammenfaller med fastelavnssøndag i år. Skiløperen havnet i en lei skvis mellom ni mil på ski og kremboller – og valgte det siste.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00