Etter å ha levd med en hund i huset de siste månedene, så tenker jeg følgende: Hvis bikkja var en person, ville den da også ha vært min beste venn?

La oss menneskeliggjøre det hele ved å late som om jeg har en kamerat. La oss kalle ham Brynjar; en mann på rundt 30.

Det er for så vidt fint at Brynjar kommer på besøk, men det er plagsomt at han umiddelbart løper bort til nabobarna og hyler og skriker mens han desperat forsøker å slikke dem i ørene. «Den slags oppførsel kan misoppfattes i dagens samfunn», må jeg stadig vekk fortelle ham – men han nekter jo å høre.

Ofte står han ved ytterdøra og skriker og banner av full hals. Det er ikke godt å si hvorfor.

Brynjar er også ekstremt oppmerksomhetssyk, så han stikker innom omtrent hele tiden – alltid uten å spørre. Likevel er det jo litt stas, da.

«Så koselig å se deg, Brynjar! Bare sett deg i sofaen, du. Sofaen! NEI, ikke spis på tøflene! Sitt i sofaen! SITT! Der ja, din notoriske lømmel ...»

Ofte involveres en ufrivillig tredjepart. «Brynjar, misforstå meg rett – du er en ålreit fyr, men når du ruller rundt og spiller død ute i hagen ... Altså, naboene reagerer litt når du ligger på plenen med tunga hengende ut av kjeften. Nå har ambulansen rykket ut for tredje gang denne uka. For ikke å snakke om at nabodama nok en gang har sett deg tisse i postkassen hennes ...»

Brynjar og jeg koser oss ofte med film, men det føles litt rart når han alltid skal sitte kliiint inntil meg med hodet i fanget mitt. Hvis jeg spiser, så sitter han og stirrer med store, våte øyne helt til han får lete etter en kjeks i bokhylla. Å introdusere ham for jentevennene mine? Håh – glem det!

Menneskets beste venn? Jeg er fortsatt litt småskeptisk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.