Ikke uten grunn er det en del av oss som tenker tilbake til den tiden «Anker’n» var sentrum i et univers av vinterlig glede nå. Riktignok var ikke Raw Air et begrep innenfor hoppsporten den gang, men hoppet ble det. Både høyt og langt. Bakkerekorden ble satt en gang før bakken ble revet og den strakk seg over flere meter. Men: Ikke alle hadde utstyr eller tid nok til å sette utfor hoppkanten i full fart og legge meter på meter under seg før skiene ble plantet mer eller mindre skakklengs i snøen. Noen måtte ta jobben som dommer også. Uten dommere ville det vært umulig å kåre den lengsthoppende. Akkurat som i dag.

Det var en slitsom jobb å være dommer i Anker’n. Du måtte stå rett opp og ned langs siden i unnarennet uansett vær og vind og nåde den som tittet på fuglene eller damene eller månen eller noe annet da nedslaget inntraff. Her sto det om meter.

Det var ikke fokus på utstyr blant hopperne i Anker’n. Ei topplue, en hjemmestrikket ullgenser, ei bukse gjerne av vadmel og et par beksømstøvler etter brutter’n, og til slutt et par lånte ski, var alt som trengtes. Ingen hadde hørt om kondomdress, knapt nok kondom, og ingen fikk startnekt om overdelen var en millimeter for kort eller lang, om buksa satt litt skjevt eller skoene var for små. Det var bare å sette utfor med det en hadde og la det stå til. Det var rått og det var tøft.

Men Raw Air hadde vi ikke hørt om. Vi bare kjente gleden over å være sammen i flomlyset…

Ha en hoppende fin helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.