Ferien gir oss litt for mye tid til å irritere oss over ektefeller, barn og kjæledyr, og ikke minst landsmenn generelt. Lediggang er visstnok roten til alt ondt, men jeg tror forventningspresset har mye av skylden. Postgirobygget har gjort bra butikk på å predikere om hvilepuls med lett promille til lyden av bølgeskvulp mot svaberg. Dette er selvsagt bare halve sannheten om den norske sommeren (og forbeholdt personer med høy disponibel inntekt). Jeg tror sommeren blir mer levelig om vi slutter å fortrenge alt med sommeren som ikke er idyll:

Det eneste fornøyelig med fornøyelsesparker er når man endelig har kommet hjem derifra. Det koster en halv formue, er fullt av skrikende unger og slitne foreldre, og 90 prosent av tiden går med på å stå i kø for å ha det moro i 90 sekunder.

Det blir kamp om solsengene på hotellet også. Du har ikke sjanse til å slå pensjonistene, som la seg kampklare halv åtte kvelden før. Og flyingeniørene til Ryan Air og Norwegian har fortsatt ikke forstått at mennesker ikke kan, eller vil, flatpakkes.

Det vil alltids finnes en nabo som drar i gang gressklipperen i det du setter deg ut på verandaen. Det er også alltid et knippe idioter som sniker i bilkøen i venstrefeltet, og du er alt for feig til å nekte dem å flette seg inn igjen rett foran deg.

Så ja: det er også store sjanser for mygg, veps, dårlige sommerkoteletter, dyre jordbær, valutasjokk, brennmaneter og bilkø fra Lillestrøm til Tønsberg. Det er som det er, og blir som det blir. Sommeren var forresten på en lørdag i år, så det er da noe. God, forventningsfri ferie!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.