Mat kan vekke minner og skape assosiasjoner til så mangt. Ribbe minner meg om jul, grillmat om sommeren og her om dagen fant vi ut at klubb og duppe minner om bestemor.

Tidligere i uka, mens vi satt på jobb en kveld, fant vi ut at en kro i umiddelbar nærhet til arbeidsplassen i Grønnegata serverte klubb og duppe som dagens rett. Selv hadde jeg nok ikke spist det siden jeg var 12 år, og tenkte ikke noe annet enn at det hadde vært et ålreit måltid. Mine noe eldre kolleger derimot. De lyste opp og ble voldsomt entusiastiske over muligheten til å få smake på denne delikatessen igjen. Det skulle være klubb med både duppe og fett til. Jeg skjønte fort at jeg hadde gått glipp av noe. Jeg visste jo at det var godt, men at det var SÅ godt hadde jeg ikke fått med meg.

Noe skulle vi allikevel ha til felles. For mens maten gikk ned, gikk praten lett, og vi fant fort ut at måltidet mintes om gamle dager. Barndommen, med bestemor på kjøkkenet som lagde klubb og duppe ble fort det store samtaleemne. Det er helt tydelig at dette er besteforeldrenes måltid. Yngre folk foretrekker mat fra Italia, Spania, USA og gud vet hva, mens man må tilbake til røttene for å få klubb og duppe. Nyttig lærdom.

Noen slankekost var det heller ikke. Flesk, saus med brunost og sukker er ikke akkurat det som gjør det lettere å ta fatt på arbeidsoppgavene. Det fristet nok mer for noen og enhver å legge seg nedpå en stund, heller enn å ta fatt på arbeidsdagens siste oppgaver. Sofaen virket mer fristende enn å skrive om nærområdets viktige nyheter. Men jobbe måtte vi. Avisen ble ikke noe tynnere av at vi var late.

Uansett var vi litt tjukkere og noen minner rikere etter måltidet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.