Mat kan vekke minner og skape assosiasjoner til så mangt. Ribbe minner meg om jul, grillmat om sommeren og her om dagen fant vi ut at klubb og duppe minner om bestemor.

Tidligere i uka, mens vi satt på jobb en kveld, fant vi ut at en kro i umiddelbar nærhet til arbeidsplassen i Grønnegata serverte klubb og duppe som dagens rett. Selv hadde jeg nok ikke spist det siden jeg var 12 år, og tenkte ikke noe annet enn at det hadde vært et ålreit måltid. Mine noe eldre kolleger derimot. De lyste opp og ble voldsomt entusiastiske over muligheten til å få smake på denne delikatessen igjen. Det skulle være klubb med både duppe og fett til. Jeg skjønte fort at jeg hadde gått glipp av noe. Jeg visste jo at det var godt, men at det var SÅ godt hadde jeg ikke fått med meg.

Noe skulle vi allikevel ha til felles. For mens maten gikk ned, gikk praten lett, og vi fant fort ut at måltidet mintes om gamle dager. Barndommen, med bestemor på kjøkkenet som lagde klubb og duppe ble fort det store samtaleemne. Det er helt tydelig at dette er besteforeldrenes måltid. Yngre folk foretrekker mat fra Italia, Spania, USA og gud vet hva, mens man må tilbake til røttene for å få klubb og duppe. Nyttig lærdom.

Noen slankekost var det heller ikke. Flesk, saus med brunost og sukker er ikke akkurat det som gjør det lettere å ta fatt på arbeidsoppgavene. Det fristet nok mer for noen og enhver å legge seg nedpå en stund, heller enn å ta fatt på arbeidsdagens siste oppgaver. Sofaen virket mer fristende enn å skrive om nærområdets viktige nyheter. Men jobbe måtte vi. Avisen ble ikke noe tynnere av at vi var late.

Uansett var vi litt tjukkere og noen minner rikere etter måltidet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00