Stormannsgalskapen har omsider nådd hagen min. Etter å ha innsett at uteområdet mitt har et desperat behov for oppgradering, har jeg nå lagt gigantiske planer for hvordan jeg skal få Norges – ja, kanskje også verdens – flotteste hage.

Jeg satser ambisiøst, og går like gjerne for Versailles som forbilde. Her skal det være milevis med geometriske hekker, så velfriserte at de må trimmes med neglesaks og pinsett. Det skal være enorme rosebed, fontener, labyrinter og statuer. Marmor skal heller være regelen enn unntaket. I den andre enden, litt nærmere det falleferdige stakittgjerdet, der skal jeg anlegge en vidunderlig kjøkkenhage, breddfull av de mest utsøkte delikatesser: Ananas, squash, papaya – you name it. Jeg skal også ha et lysthus hvor jeg kan sitte med gitaren mens jeg skuer ut over de 500 lyktene som lyssetter hagen hver natt.

Som vanlig er det bare ett ørlite problem: Ambisjonene står kanskje ikke heeelt i stil med realitetene. Som min venn, gartneren, påpekte: «Christian. For bare en uke siden var hagen din et komplett kaos. Plenen er ikke klipt på flere måneder. Blomsterbedet er fullt av ugress og kattemøkk. Den ene lille potteplanten du har, den er forvandlet til støv. Ja, selv plastblomsten har du klart å drepe – fordi du har vannet den så mye at limet har gått i oppløsning. Det hjelper heller ikke at hagen din er på 40 kvadrat, eller at du knapt ser forskjell på lavendel, lupin og løvetann. Til slutt: Du har et samlet budsjett på 134 kroner og 50 øre – og det er kun hvis du knuser sparegrisen.»Beskjeden var nådeløs. Noe slukøret måtte jeg innse at jeg kanskje hadde vært litt overivrig. Revidert plan: Jeg kjøper en sekk med jord og spør naboen om noen avleggere. Trøst: Det var nok sånn kong Ludvig startet i Versailles også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.