Etter en navnekonkurranse har han fått navnet HamLet.

Da chattevinduet kom opp en dag jeg lette etter noen sakspapirer på kommunes hjemmeside, tenkte jeg at jeg fikk sette ham litt på prøve.

«Hva heter du?» spurte jeg.

Svar: «Jeg heter AINA. Det er ikke bare et navn, men har også en betydning. Det står for Artificial Intelligence Network Assistant, som på norsk blir Artifisiell Intellektuell Nettversassistent.»

Jeg: «Trodde du het HamLet, jeg».

Svar: «Dette må jeg visst lære meg litt mer om! Hvis du vil snakke med en menneskelig kollega kan du ringe servicekontoret.»

Jeg: «Får du overtidsbetalt?»

Også det må visst HamLet eller AINA lære seg litt mer om.

Jeg: «Du er visst ikke så lur.»

Svar: «Hmm. Det spørsmålet forstod jeg ikke. Kan du skrive det på en annen måte, gjerne som en helsetning?»

For virkelig å sette HamLet på prøve: «Hva er meningen med livet?»

Svar: «Tja, jeg har ikke et konkluderende svar, men her er noen forslag; å leve et godt liv, å spre kjærlighet, 42. Eller kanskje Monthy Python’s The Meaning of Life gir mer mening?»

Jeg: «Godt svar, men 42???»

Svar: «Beklager, jeg fant ikke det du spurte om, kunne du omformulert setningen din?»

HamLet kunne heller ikke svare på om ordføreren er et ekorn eller en rev. Spørs om det nok blir bruk for kommuneansatte av kjøtt og blod er god stund ennå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.