Herr Glom har tatt listeskriving til nye høyder. Nå har han utviklet et vanntett system som vil få arbeidsoppgavene til å gå som en lek: Årets vårlige arbeidsliste, sirlig påført dato øverst i høyre hjørne, er værkategorisert.

Ja, du leste riktig: Planlagte sysler i hus og hage er i år sortert ut fra hva slags vær de skal utføres i! Under «finværsaktiviteter» står utvendig vindusvask og oljing av platting. Gjødsling og såing er sortert under «regnværsaktiviteter» – hagearbeid som med fordel kan utføres i det himmelen åpner seg. Siste kategori heter «inneaktiviteter» og rommer videoredigering og skjortestryking. Her spiller ikke været noen særlig rolle, men optimalt sett bør det være overskyet, vindfullt og yr i lufta, sånn at fristelsen til å gå ut ikke blir for stor. Samtidig må det ikke regne heller, for da er det plutselig regnværsaktivitetene som har prioritet.

Herr Glom er ram på listeskriving, og til familiens fornøyelse knepper han til nivået et ørlite hakk hvert år. I fjor, for eksempel, presenterte han dataskrevne rutenett-lister med kolonner for antatt tidsbruk og kostnadsoverslag, men å holde disse à jour ble en jobb i seg selv, så nå har han gått tilbake til penn og papir.

Som nært sagt profesjonell listemaker går han også rimelig detaljert til verks. Skal han skifte dekk på bilen, noteres hvert enkelt hjul som eget punkt. «Skifte høyre framhjul» og «skifte venstre bakhjul» står det. Sånn blir det mer å stryke ut, og som alle profesjonelle listeskrivere vet, er jo utstrykingen halve moroa. Arbeidsdokumentet blir på en måte et synlig bevis på at vi ikke bare driver dank i forsommervarmen.

Selv skal jeg nå, når siste punktum settes, stryke «skrive God dag» fra min egen arbeidsliste. Også dette eplet landet i nærheten av stammen...

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.