For å være ærlig: Pytonslange er ikke det som frister oss mest som spise. Ikke krokodille heller, for den saks skyld. Eller sebra.

Det spiller ingen rolle om dyret er kokt, røkt, fryst, stekt, fritert eller rått. Pytonslange er, og skal til evig tid forbli, en uprøvd øvelse i vår gane. Krokodille kan til nød gå an hvis den er skikkelig stekt og krydret, men det er mest for å kunne skryte i etterkant av bragden. Ikke virker kamel særlig fristende heller, enn si sebra.Men dette og mer til er nå blitt «lokkemat» i svenske matbutikker. Til og med i Charlottenberg, et beskjedent antilopesprang fra grensen mot Hedmark og mye brukt nærbutikk for oss i utenforlandet.

Joda: Grandiosa’n er der fortsatt i frysedisken, bare litt billigere enn her hjemme. Og brunosten og gulosten er der i kjøledisken, bare litt billigere enn her hjemme. Og ikke minst: Kjøttbullarna! De små, runde klassikerne pakket i plastposer så gule og blå at det ikke skal kunne levnes noen tvil om hvor de er laget. Men de vekker ikke samme oppmerksomhet lenger slik de gjorde da de sammen med svensk limonad og polkagris og kjøpebrennevin var beviset på at du hadde vært i utlandet og handlet inn til festen. Nå lokkes vi mot det enda mer eksotiske.

Så vidt vi vet står verken røkt pyton, skivet sebra, lodden kamel eller saltet krokodille på plakaten hos vår lokale kjøpmann. Men det kan jo være et spørsmål om tid. Kanskje vil han snart friste med moskitosuppe til formiddags? Eller håndplukket villmaur med sjokoladeovertrekk til middag? Eller avkjølt antilope til kvelds om ikke annet for å tette handelslekkasjen til nabolandet?

Vi får se hvor lang tid det går før svenske tilstander dukker opp i disken på butikken på hjørnet. Men det haster ikke.

Ha en fristende helg.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.