For å være ærlig: Pytonslange er ikke det som frister oss mest som spise. Ikke krokodille heller, for den saks skyld. Eller sebra.

Det spiller ingen rolle om dyret er kokt, røkt, fryst, stekt, fritert eller rått. Pytonslange er, og skal til evig tid forbli, en uprøvd øvelse i vår gane. Krokodille kan til nød gå an hvis den er skikkelig stekt og krydret, men det er mest for å kunne skryte i etterkant av bragden. Ikke virker kamel særlig fristende heller, enn si sebra.Men dette og mer til er nå blitt «lokkemat» i svenske matbutikker. Til og med i Charlottenberg, et beskjedent antilopesprang fra grensen mot Hedmark og mye brukt nærbutikk for oss i utenforlandet.

Joda: Grandiosa’n er der fortsatt i frysedisken, bare litt billigere enn her hjemme. Og brunosten og gulosten er der i kjøledisken, bare litt billigere enn her hjemme. Og ikke minst: Kjøttbullarna! De små, runde klassikerne pakket i plastposer så gule og blå at det ikke skal kunne levnes noen tvil om hvor de er laget. Men de vekker ikke samme oppmerksomhet lenger slik de gjorde da de sammen med svensk limonad og polkagris og kjøpebrennevin var beviset på at du hadde vært i utlandet og handlet inn til festen. Nå lokkes vi mot det enda mer eksotiske.

Så vidt vi vet står verken røkt pyton, skivet sebra, lodden kamel eller saltet krokodille på plakaten hos vår lokale kjøpmann. Men det kan jo være et spørsmål om tid. Kanskje vil han snart friste med moskitosuppe til formiddags? Eller håndplukket villmaur med sjokoladeovertrekk til middag? Eller avkjølt antilope til kvelds om ikke annet for å tette handelslekkasjen til nabolandet?

Vi får se hvor lang tid det går før svenske tilstander dukker opp i disken på butikken på hjørnet. Men det haster ikke.

Ha en fristende helg.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00