Lyden fra høyttalerne og den 42 år gamle Tandberg-forsterkeren er så varm at jeg avblåser en planlagt oppfyring i peisovnen på stua. Jeg ignorerer det faktum at fem turer opp og ned trappa etter langspillplater også kan ha økt opplevelsen av varme.

Det må jo være min nyinnkjøpte Tandberg TR 200 fra 1973 – gjenfunnet på et loft på Biri – som igjen har fått stuerommet til å dirre av vellyd og varme. For 300 kroner er det teknologiske vidunderet skapt av Vebjørn Tandberg blitt mitt. Jeg børster støvet av både Tandberg’n og platene, rydder den nye, flotte skjenken til fruen fri for blomstervaser og familiebilder og lar det stå til.

«Lengter etter vår», synger hamarsingene Tor Bekkevold og Rolf Løken. Den røde vinylen fra Nemesis’ debutalbum ligger på platespilleren og sønnene mine kommer og spør om jeg er helt på en snurr. – Ja, ser dere ikke det, sier jeg stolt og viser dem Tandberg`n og platespilleren. Guttene stirrer på anlegget som om det skulle være museumsgjenstander fra mellomkrigstiden. Den eldste bryter stillheten:

– Det låter utrolig fint. Det synes garantert husfruen også, men hun vil ikke innrømme det. Snart vil hun igjen finne stuegolvet fullt av utbrettcovere med bilder av rockartister som hadde passert middagshøyden da Tandberg hadde storhetstiden sin tidlig på 70-tallet.

Mitt argument med at Tandberg’n er et kunstverk når ikke fram så lenge stua for øyeblikket er fullrigget med to stereoanlegg, tre-fire gitarer og ligner mer på Ringsaker Musikk enn et oppholdsrom for hele familien.

Men snart inntar jeg og Tandberg`n gutterommet i andre etasje. Det blir en hit!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.