Det er litt snodig. Hadde jeg selv kunnet titulere meg som statsoverhode, tror jeg nok jeg ville tilbrakt slik en stor dag i staten jeg var overhode for. Men etter 80 år med kanapeer er det sikkert mulig å gå lei.

Slottet har ikke meddelt hvor i verden kongen feirer bursdagen sin. Og det er egentlig fint, for det setter fantasien i sving: Hadde jeg vært konge, ville jeg brukt bursdagen min til å gjøre noe veldig ålreit. Som sønn av sin far liker majesteten sikkert det samme som folk flest. Dermed kan det godt tenkes at han akkurat nå ligger langflat på en gul luftmadrass i et svømmebasseng på Gran Canaria. Kanskje sitter han og hviner i en berg-og-dal-bane i Disneyland, sammen med alle barnebarna. Fisketur til Tasmania, kanskje? Eller kan hende tenker han «80 år, det er nå det begynner!» mens han skåler med Sonja under neonlampene på Magaluf og deler ut selfier med hashtagen «HeltKonge».

Hvis jeg hadde vært kongelig, noe jeg tror er et slit, hadde det største savnet vært å kunne gjøre helt vanlige ting. Det er 44 år siden kong Olav tok trikken nå, og vi snakker om det fortsatt! Nei, huff så fælt det må være å ikke kunne la tacosausen renne en fredagskveld.

Det fins en god del andre som rømmer landet i forbindelse med runde tall også, men kongen har ingen anledning til å la dagen forbigå i stillhet. Her er det bare å slå nevene i været og feire. Og selv om Slottet ikke har gått ut med noen offisiell meddelelse om hvor han har tatt vegen, sier ryktene at når kongen først skulle på utenlandstur, landet han heldigvis på det som minnet mest mulig om fedrelandet: Skiferie. Og faktisk er det nok sånn at en uke på Gåsbu ville vakt langt større oppmerksomhet enn et kongelig avbrekk i Alpene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.