Det er litt snodig. Hadde jeg selv kunnet titulere meg som statsoverhode, tror jeg nok jeg ville tilbrakt slik en stor dag i staten jeg var overhode for. Men etter 80 år med kanapeer er det sikkert mulig å gå lei.

Slottet har ikke meddelt hvor i verden kongen feirer bursdagen sin. Og det er egentlig fint, for det setter fantasien i sving: Hadde jeg vært konge, ville jeg brukt bursdagen min til å gjøre noe veldig ålreit. Som sønn av sin far liker majesteten sikkert det samme som folk flest. Dermed kan det godt tenkes at han akkurat nå ligger langflat på en gul luftmadrass i et svømmebasseng på Gran Canaria. Kanskje sitter han og hviner i en berg-og-dal-bane i Disneyland, sammen med alle barnebarna. Fisketur til Tasmania, kanskje? Eller kan hende tenker han «80 år, det er nå det begynner!» mens han skåler med Sonja under neonlampene på Magaluf og deler ut selfier med hashtagen «HeltKonge».

Hvis jeg hadde vært kongelig, noe jeg tror er et slit, hadde det største savnet vært å kunne gjøre helt vanlige ting. Det er 44 år siden kong Olav tok trikken nå, og vi snakker om det fortsatt! Nei, huff så fælt det må være å ikke kunne la tacosausen renne en fredagskveld.

Det fins en god del andre som rømmer landet i forbindelse med runde tall også, men kongen har ingen anledning til å la dagen forbigå i stillhet. Her er det bare å slå nevene i været og feire. Og selv om Slottet ikke har gått ut med noen offisiell meddelelse om hvor han har tatt vegen, sier ryktene at når kongen først skulle på utenlandstur, landet han heldigvis på det som minnet mest mulig om fedrelandet: Skiferie. Og faktisk er det nok sånn at en uke på Gåsbu ville vakt langt større oppmerksomhet enn et kongelig avbrekk i Alpene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00