Heldigvis fant jeg et passende alternativ.

Før jeg kommer til denne mystiske formen for vidundertrening (som allerede er avslørt i tittelen), må jeg jo presisere at jeg faktisk har vært innom en del reale idretter opp gjennom årene. Latskapen er altså ikke medfødt. En tiårig fotballkarriere, en kortvarig periode med terrengløping, samt noen lysløyperenn i Nybygda må jeg kunne skryte på meg.

Så over til denne alternative treningsformen. De som kjenner meg vet nok at jeg selvfølgelig snakker om stimulering av nakkemusklene. Eller som det så godt heter på engelsk; «headbanging».

Australske forskere definerte konseptet i en studie fra 2008 som en «populær danseform som akkompagnerer heavy metal-musikk.» Intet annet enn å slenge hodet opp og ned, fram og tilbake så håret suser i vinden, i takt med musikken.

– Det er en definitiv risiko for mild hjerneskade fra headbanging, blir det også konkludert i studien. Au da.

Hvis man, som meg, anser dette som et reelt treningsalternativ, må det kunne sies at jeg da faktisk trener ganske ofte. Hver eneste konsert blir en liten treningsøkt. Festivalturen i Tyskland jeg for øyeblikket befinner meg på, blir en femdagers treningsleir.

Stimulering av nakkemusklene har blitt min spesialitet, og for øvrig eneste kilde til kaloribrenning. Jeg får vel bare håpe en hjerneskade ikke vil akkompagnere tinnitusen min med det første.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.