Det singlet høyt. Et pulverisert vinglass bredde seg som et glinsende dekke utover kjøkkengulvet. Herr Glom sukket oppgitt, før han gikk for å hente støvsugeren. En vant rute. Så skrev han en morgenhilsen til sin kone på et stykke papir, som han la midt på kjøkkenbordet: «Har knust. Bruk tøfler!»

Man man regne med litt svinn i kjøkkenskapene når Herr Glom boltrer seg. Kopper og asjetter deiser i gulvet, og Herr Glom forteller bestandig sin kone om ugjerningene per lapp. Litt for at hun ikke skal skjære seg på glasskår, og litt for at hun skal rydde opp etter ham.

Til å begynne med var lappene velformulerte og hyggelige. «God morgen! Kom i skade for å knuse et stettglass. Har støvsugd, men det bør vaskes godt. Skal kjøpe nye. Bruk tøfler og trå forsiktig», skrev Herr Glom. Beskjedene har gjennom årenes løp blitt stadig mer kortfattet. Harmdirrende har Fru Glom mottatt lapper av typen «Jeg har støvsugd, men det bør vaskes», underforstått: du bør vaske.

Nå har glassknusing på morrakvisten blitt en så innarbeidet vane at Herr Glom etter en periode med «knust glass - igjen!» har gått over til å bare skrive «knust!» på lappene til sin kone. Fru Glom på sin side har for lengst sluttet å lure på hvor kaffeservisets forsvunne deler er blitt av.

Som straff for slepphendt omgang med dekketøyet må Herr Glom erstatte det han slipper i gulvet. I løpet av den siste uken har han knertet både en kaffekopp og et stettglass. I lengden blir det dyrt.

Stettglassene kjøpes i pakker på tolv. Kaffekoppene er det fire av i hver pakke. Det skulle vel bety at han nå har en knusekvote på tre kopper og elleve glass? Fru Glom kan glede seg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.