Jeg er sikker på at dere er enige, alle som har kjent på opphopningen av oppgaver og saker av typen «skulle bare ha gjort ferdig dette» uka før sommerferien braker løs. Vi har kjent på at vi faktisk trenger ei uke avspasering før man kan starte på den reelle ferien. Bare på den måten går det kanskje an å bli helt klar. Det ville gitt en mjuk overgang, en sjanse til å omstille seg, kanskje til og med en følelse av oversikt og kontroll. For vi vil jo så gjerne gå ut av døra med god samvittighet, etterlate oss blanke ark, ting som er opp og avgjort, en ryddet pult og tømt innboks. Oppgaver levert, artikler skrevet, lister ført og ansvar fordelt. 

Men du all verden som det koster å komme dit! Hvis den siste uka var en tegneserie, ville hovedpersonen hatt røykskyer kommende ut av øra. Hjernekapasiteten er sprengt, og det slår meg hvordan i all verden det var mentalt mulig for meg å rydde meg fram til mammapermisjon i ett helt år – attpåtil to ganger. Det er langt forbi min forstand nå i ettertid. Kanskje jeg bare ga blaffen, smekket sammen pc-en og gikk ut døra? Eller var jeg mer realistisk før? For ingen er uunnværlige og noen andre tar over. Eller? 

Som så urovekkende mye annet her i livet, handler det om planlegging. Og mangel på. Det handler om å ikke gjøre noe, eller i alle fall ikke nok, tidlig nok, eller raskt nok før deadline møter deg i døra og sommersola brenner under beina. Å planlegge den siste uka før ferien er like viktig som å planlegge selve ferien. Hvis man skal være i harmoni med sine 347 baller i lufta. 

Men det går! For når du leser dette, er jeg «out of office», som det heter i den automatiske fraværsmeldinga på eposten. Kanskje er jeg også «out of my mind». 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00