Han strøk hånden oppover en rull med sateng i metervare. «Det er så deilig og glatt å ta på», sa han fløyelsmykt og snudde seg mot de to damene som sto ved siden av ham. Synkront sendte de mannen advarende blikk, mens de sklei unna og forsvant bak en reol full av quiltestoffer.

120 kroner hadde han bladd opp for å komme inn på den gigantiske symessen. Penger som ga ham fri tilgang til ikke bare et rikholdig utvalg bomull og tyll, men også et par tusen damer. Det var dem - utvalget av besøkende - han var der for å studere. Han var eneste hane i hønsegården, og med en god støyt innabords og motet hevet til toppnivå var han klar.

Det myldret av syinteresserte damer i alle former og fasonger. Mange av dem var antrukket kjoler de hadde mekket selv, med større eller mindre hell. Den desperate ungkaren vandre hvileløst mellom symaskiner og metervare, mens han lot komplimentene flagre. Ikke minst prøvde han å utvise en stor interesse for søm som hobby: «Kjole i det stoffet blir helt nydelig på deg!» bemerket han overfor en frue som sto og vurderte et par meter blomstrete stretch. Hun mumlet et svar og snudde seg bort.

Hanefar trasket videre, kastet noen invitasjoner den ene retningen og noen forsøksvis innsmigrende blikk den andre, før han støtte på en dame med armen i fatle. Han prikket henne på skulderen: «Kan jeg spørre om det er en hobbyskade?» lurte han og gjorde røsten så mild han bare kunne, mest for å få samtalen i gang. Samtalen ble dog ikke spesielt lang.

Ideen var sikkert god som gull: Han hadde sett seg ut en arena. Men det skortet litt på finessen når det kom til gjennomføringen. Og hvis du lurer på om han fikk snøret i bånn, er nok svaret et rungende nei.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.