Forventningsfull tittet han inn gjennom vinduet i stekeovnen. Ribba var tilberedt etter alle kunstens regler, i tråd med NRKs minutt for minutt-oppskrift. Sju timer hadde den stått i ovnen. Aldri før hadde han gjort seg så flid med årets store middag. Svoren poppet. Kjøttstykket var kliss likt Kvelden før kvelden-kokkens perfekte variant.

Herr Glom gned seg i hendene og kjente han fikk vann i munnen. Nå skulle det herligste måltid inntas.

Lukta av ribbe, surkål og medister hvilte over forsamlingen i det serveringsfatet ble satt på bordet. Julegjestene forsynte seg. Herr Glom også. Han lesset en god ribbebit på tallerkenen, puttet et par ruter sprø svor i munnen og klemte tanngarden sammen. «Knekk», sa det.

Herr Glom fikk et litt snodig drag over ansiktet. Noe var åpenbart galt. Biten med svor var nemlig like hel. Han knep det ene øyet sammen mens tungen hans begynte å romstere lans det som en gang var en perlerad av jeksler. Den fant det den søkte: et krater. En halv tann og en hel plombe var sporløst forsvunnet.

Nyttårsaften har ord på seg for å være skummel for øynene, men for munnens del er det neimen ikke noe særlig med jul heller. Karameller og brente mandler får det til å rasle i morke tenner og løse plomber. Antakelig er det en god del der ute nå som sitter og pirker borti noe som ikke er helt som det burde være med tungespissen, mens de funderer på når tannlegen vil være tilbake på jobb.

Herr Glom er en av dem. Han har hatt en godterifri og uventet dyr jul, men trøster seg med at han i det minste får byttet ut gammel amalgam med en hvit fylling. Og med at han lyktes godt i å få ribbesvoren skikkelig sprø i år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.