Huset ble malt i fjor. Det morkne epletreet er fjernet. Hver bidige lune krok har fått egensnekrede plattinger, og fru Gloms rutepapirdesignede blomsterkasser er fylt med jord. Lista over potensielle prosjekter er tom. Men Herr Glom er som nordmenn flest – motoren går. Han trenger noe å henge fingrene i om sommeren. Derfor har han fått seg en ny hobby: Betong.

«Jeg har hatt litt dårlig samvittighet for at Tassen aldri fikk noen skikkelig gravstøtte, så i sommer har jeg tenkt å støpe en», sa han her en kveld. Vi skottet vantro på ham. I 13 år har bikkja ligget begravd i hagen, under en standhaftig potterose. «Tenk så fint det kunne bli! En flott støtte, Her hviler Tassen», fortsatte Herr Glom og demonstrerte en omtrentlig størrelse med armene.

« … Du skulle ikke lage en fontene isteden?» Spurte Fru Glom. Hun syntes en gravstøtte i skråningen vil bli noe dramatisk, og minnet om sitt mangeårige ønske om sildrende vann. «Jo, det har jeg tenkt på! Hvis jeg støper en hund som løfter det ene beinet, og setter den på toppen av gravstøtta, kan jo dette bli en kombiløsning. Så renner vannet nedover …» foreslo Herr Glom.

Responsen fra Fru Glom var såpass kjølig at det neppe blir støpt noe monument over familiens gamle terrier. Hun ville heller ha et betongkar med vannliljer, eller aller helst en fontene. Her Glom klødde seg på kjaken. Nå er det ikke godt å vite hva sommeren bringer. Kanskje blir det selvstøpte heller på gårdsplassen? Kanskje blir det utelamper og fuglebad? Eller kanskje sitter de der plutselig med en hel hjemmestøpt skatepark i hagen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.