Da sto han der foran mikrofonen på scenen i Teatersalen, han du veit, med rød skinnjakke og mintgrønn Fender Stratocaster og ropte ut:

– Erre for høyt erru for gammal!

Lydmannen skrudde volumet til 11 og Marius dro i gang med riffene på «Frigjorte damer».

Jeg kunne ofret hva som helst for å bytte plass med ham - for å være Marius for en kveld.

I dag skal jeg spelle platene hans igjen - jævla høyt - til minne om Marius Müller som ville fylt 60 år i dag om han hadde vært i live.

Marius hadde soundtracket til min ungdomstid. Vi kysset jentene til lyden av «Carmen» og«Bli hos meg» tidlig på 80-tallet og vi spilte luftgitar til «Den du veit». Vi strevde med å etterligne de glassklare tonene han tryllet fram med gitaren sin. Vi var stolte som haner da vi endelig lærte oss riffet på «Vær deg sjøl».

Vi dro dit Marius spelte; det startet med Lava og endte med Funhouse. Jeg husker Lava i kinosalen i Moelv og Marius noen år senere som soloartist på Cafe 108. I pausa intervjuet jeg mitt store idol backstage mens innehaver Kvisler tok seg en whisky og Marius spiste banan og drakk H-mjølk.

Dagen etter dro Marius på markfiske i Åsta sammen med kompisene Daffy og Frode. Det var knyttet sterke bånd mellom Moelv og Manglerud.

Jeg gråt da Chris Thompson på minnekonserten på Rockefeller i 1999 sang «For You» for sin avdøde venn. I dag minnes jeg de store øyeblikkene og mannen som spilte gitar på over 50 plater tidlig på 80-tallet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.