Jeg får passet mitt påskrevet med tjukk sprittusj når jeg prøver ei olabukse jeg ikke har brukt på ei stund. Avsenderen er 13-åringen i huset – som dessverre er lik mora si i replikken. Jeg møter meg sjøl i døra, men har ingen problemer med å ta i bruk en godt utviklet sjølironi.

Grunnen til at jeg ikke har brukt buksa på ei stund, er faktisk ikke at den er lagt bort av størrelses-/kroppshensyn. Faktisk kan jeg ikke huske at det var noe feil verken med buksa eller meg. Derimot mistet den litt av bruksverdien sin etter at nevnte sønn i fjor sommer klipte beina av den, sånn cirka rett under/midt på kneet (ikke helt likt på begge, kan man si). En episode som allerede tidligere er beskrevet i denne spalten; han mente han var i akutt behov for ei arbeidsbukse, men syntes den han fant (min) var for lang på beina.

Du ser jo at den buksa er helt skrumpa inn, sier han nå – når jeg minner han på at han tok saksa i egne hender. Han prøver altså å unnskylde sine ugjerninger med at buksa uansett ikke passer meg og at jeg derfor allerede hadde grunn til å anse den som ubrukelig og kassert.

Jeg prøver å bringe et nytt element inn i saken, nemlig at han som nybakt tenåring har strekt seg så mye det siste året at han er i ferd med å ta igjen meg i høyden. Ergo er det ikke langt unna at buksa ville passa han – hvis beina fortsatt var intakte! Det øret hører han ikke på. Og han er høflig nok til ikke å bringe på bane at livvidden mildt sagt fortsatt skiller oss ad.

Jeg merker meg også nyansen i utsagnet: Han sa at buksa har skrumpet inn. Ikke at jeg har est ut.

Det ville i så fall vært løgn.

Men jeg snakker veldig lite om kropp. Annet enn at jeg liker å bruke den. Det samme gjelder for fotballsønnene. De har ikke problemer med å komme opp i de mye omtalte 10.000 skrittene om dagen, for å si det forsiktig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.