Etter en endt vurdering om kortet skal dras i forfengelighetens navn, er det bare å lene seg tilbake i stolen og slappe av – trodde du. For nå skal du bli finere på håret enn du noen gang har vært.

«Hva vil du gjøre i dag?», spør frisøren med et smil om munnen. Allerede her sliter du litt med tilværelsen fordi du har sett at kvisa var større enn du trodde og håret fetere enn meierismør. Her skal du sitte i en halvtime, hvis ikke lenger, og saumfare utseendet som du egentlig hadde akseptert. På grunn av det sterke lyset, er det plutselig ikke bare sveisen du ville gjort noe med.

I speilet ser du ikke bare deg selv, men også andre i samme situasjon. Mulig det er en innbilning, men jeg har fått følelsen av at menn sliter mer enn damer i frisørstolen. Det er imidlertid ikke noe rart. Ikledd kåpe, hår i øyet og et halvklipt hår er kanskje ikke idealsituasjonen til mannen i gata. Snart kommer frisøren med barbermaskinen som skal høvle ham i nakken. Den uheldige øyekontakten blir brutt og godt er det.

Mens frisøren briljerer med saksen, sitter du og filosoferer over den tidligere sveisen. «Kanskje jeg var finere før?», «hva hvis jeg blir seende ut som en skamklipt primadonna» er spørsmål du stiller deg selv mens du sikler over kaffen du fikk. For kaffen blir ikke drukket da frykten for at saksen skal sneie øret når du lener deg fram blir for stor.

Frisøren blir ferdig og du kan endelig klø deg i nakken og senke skuldrene. Du takker frisøren, løper hjem så fort du kan før du vasker håret i håp om å finne den forrige sveisen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.