Det er noe helt spesielt med skumringstimen i høst- og vinterhalvåret.

Du vet, akkurat den der tida der himmelen begynner å bli mørkeblå. Sånn skikkelig dypt blå, indigo. Ser du rett opp, er det nesten helt svart der oppe. Tomt, livløst. Men der borte, i horisonten, der er det enda en lys og gylden stripe av håp.

Håp om at det kommer en ny dag i morgen, en ny sjanse til å få løst opp alle de flokene du ikke helt greide å få bukt med i dag. For det er som regel alltid noen igjen av dem ved dagens slutt.

Ting du ikke har fått ordnet opp i. Mennesker du ikke har fått skværet opp med. Saker du har gått og grublet på, men der løsningen ennå virker som om den ligger et stykke unna. Men den ligger der borte i horisonten, et sted. Det kan du være sikker på.

Den gylne stripa, den er et håndfast bevis på akkurat det. Så slukner stripa, og alt er svart. Tilsynelatende helt svart. Men selv der, i mørket, finnes det lyspunkter. Tusenvis av dem, faktisk. Og selv om du kanskje ikke ser dem med en gang, alle stjernene, så holder det å stirre opp i noen minutter. Da dukker de opp, en etter en.

Det er nå litt stusslig akkurat nå, når vi går mot slutten av en november måned uten tegn til snø over Hedmarken. Det er mørkt, og det er grått. Men det finnes også trøst der, i skumringstimen. Med det lille gylne lysglimtet der borte i horisonten.

Og den trøsten er god å ha. For natta går alltid over, og lyset kommer tilbake. Sjøl for en til tider håpløs melankoliker, står sola alltid opp og skinner over mjøstraktene igjen til slutt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.