Lastebilen eller roboten kameratene bare hadde hørt om. Der var den.

Med to barn i barnehagealder er ha-med-dagen en ekstra utfordring hjemme hos oss. Spesielt hvis mor eller far har glemt det, og blir minnet på hvilken dag det er i det vi er i ferd med å kjøre ut av porten. Krise. Man kan bare ikke komme tomhendt til en ha-med-dag. Hvis man plukker med seg en fin stein eller spesiell pinne på vegen, blir man avslørt. Her er det noe som har gått helt over styr på morgenkvisten.

Det hadde vært interessant å overføre denne populære dagen til arbeidsplassen. E-post blir sendt ut: «Husk ha-med-dag førstkommende torsdag. Vi samles i kaffebaren klokka 11. Ikke ta med det samme som sist. Tenk nyheter». Merket «Høy viktighet».

Så hva ville kollegene mine tatt med seg? Jeg antar at det ville dukket opp en gitar. Det er forresten avgjort. Minst én. En majestetisk, sjelden Boeing 747-modell i metall? En eller annen Manchester United-effekt signert Eric Cantona? Garantert noe eksklusivt fiskeutstyr og kanskje noe førsteklasses håndarbeid. Og en håpløs smartovn, til skrekk og advarsel.

Det kan faktisk resultere i en hel rekke gode ideer til lokalstoff: «Claus trosset allergien – har Norges største samling med hestesko», «Slik strikket 70-åringen seg inn i rekordbøkene», « «Smartovn-trøbbel ga brumunddøl utslett og søvnproblemer». «Stadig flere hedmarkinger oppdager eBay». For meg blir det bare klarere og klarere: Ja til ha-med-dagen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.