Det er så deilig å ha blitt gammel, for da kan man skylde på alderen når det er noe man ikke har lyst til! Vestkantfruen satt i sofaen antrukket en blomstrete bluse fra 60-tallet. Hun smilte tilfreds under sin grå lugg mens hun foldet hendene i fanget.

De er rå, disse godt voksne. «Nei, du, det orker jeg ikke», «nei, det er jeg for gammel til», «det er denne gikta, da, vet du», sier de. Også sniker de seg unna mer eller mindre festlige festligheter. Småbarnsforeldre har samme mulighet. «Fikk ikke barnevakt», kan de unnskylde seg, eller «småen har fått falsk krupp». En enkel strategi for å få kjent fraværet gyldig.

Selv befinner jeg meg i en lei mellomfase. Ikke har jeg gikt eller vonde hofter, og ikke kan jeg skylde på småbarn. Så mens andre sniker seg unna med halvplausible forklaringer, har jeg ikke andre unnskyldninger å komme med enn at jeg rett og slett ikke gidder, om ikke etterdønninger etter forkjølelsen i fjor høst fortsatt teller. Det tror jeg ikke. Jeg har ingen gode grunner for IKKE å bli med i klatreparken, på sykkeltur, på helgeseminar, ut på byen eller i minnesamvær. Pliktskyldigst stiller jeg opp i alt av slektstreff og sammenkomster.

Nå er det lett å tro at jeg er en muggen svamp som foretrekker furtekroken, men nei, vi er ikke der. Jeg deltar med glede i selskapslivet. Det hender bare at jeg kunne ønske meg en god grunn til å grave meg ned i ostepop isteden, og da hadde det vært sabla greit å kunne skylde på alderen. Men med 29 år på baken er det kanskje litt tidlig.

Derfor har jeg begynt å utsette ting isteden. Fjelltur? Nja, kanskje til våren. Slektstreff med vilt fremmede femmenninger? Sommeren 2019 burde funke. For hvis jeg bare utsetter ting lenge nok, vil jeg vel før eller siden være gammel nok til å slippe unna?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.